Koronarokotuksista

5.1.2021

Espoon kaupungin alustava tieto koronarokotuksista

Tulemme tiedottamaan tarkemmin kun rokotusaikataulut varmistuvat. Tämä riippuu erityisesti siitä, kuinka paljon Suomeen saadaan rokotteita ja millä aikataululla sekä valtakunnallisesta jaosta, josta myös Espoo saa oman osansa. Rokotusjärjestys on Espoossa laadittu ja se noudattaa THL:n suositusta. Toivottavasti saamme pian lisää rokotteita niin koko Suomeen kuin Espooseenkin.

 

On ollut ilo huomata, että kiinnostus rokotteita kohtaan on suurta ja moni aikoo sen ottaa. Kun aikataulut varmistuvat, lähetämme espoolaisiin kotitalouksiin kirjeet, joissa kerromme rokotuksista ja neuvomme ajanvaraukseen (ajanvaraus avautuu myöhemmin, kun väestön rokotukset pystytään käynnistämään). Kotipostitus on hyvä keino tavoittaa kaiken ikäiset espoolaiset, mutta on varmasti erityisen tärkeää iäkkäille. Lisäksi iäkkäät ihmiset tulevat saamaan tietoa palvelujensa kautta, kuten esim. Nestorista, kotipalvelusta, omaishoidon palveluista ja luonnollisesti hoiva-asumisen asukkaat palvelujensa kautta.

 

Myös lehdet, kuten Länsiväylä ja Länsiväylän välissä jaettava iäkkäille suunnattu Elinvoimaa ikääntyville -liite  ja Espoon kaupungin julkaisema Espoo-lehti ovat meille tärkeitä tiedotusvälineitä espoolaisiin koteihin ja erityisesti senioriväestöllemme. Netti tavoittaa suuren joukon ihmisiä, mutta tiedostamme että erityisesti iäkkäille tulee olla muitakin viestintäkanavia.

 

Kiitos toivotuksista, työn täyteisiä kuukausia on luvassa. 

 

Ystävällisin terveisin,

Anne Kettunen, Espoon sosiaali- ja terveystoimen viestintäpäällikkö