EKL:n terveisiä

11.2.2021

Kaikenlaista asiaa, kannattaa tutustua

Valoa kohti mennään

Koronatartuntojen määrät ovat kääntyneet nousuun useamman viikon vakaan vaiheen jälkeen. Herkästi tarttuvien virusmuunnosten takia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antanut uuden suosituksen turvaväleistä. Linkki päivitettyihin ohjeistuksiin löytyy tästä uutiskirjeestä. Nyt suositellaan yli kahden metrin turvaväliä muihin ihmisiin. Lisäksi lähikontakteja tulisi vähentää entisestään. Testeihin kannattaa nyt mennä pienistäkin oireista.

Lääkeyhtiöt ovat ilmoitelleet rokotteiden toimittamisen myöhästymisistä, ja se heijastuu tietysti ensimmäisten joukossa rokotettavien ikääntyneiden rokotusaikatauluun. Tämä ei ole ollenkaan hyvä tieto ajatellen kesäkuussa pidettävää liittokokoustamme.

Toivottavasti toimitukset saadaan kuntoon ja joukkorokotukset käyntiin maassamme toden teolla. Koetetaan kestää, valoa tunnelin päässä näkyy jo.

Toivottelen oikein hyvää ja tervettä loppuvuotta kaikille.

Timo Kokko

Liikunnan haastekampanja 1.3.-30.4.2021

Vaikka korona kurittaa, on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeää jatkaa liikkumista myös poikkeusoloissa. Liikkumattomuuden vaarana on fyysisen kunnon ja toimintakyvyn nopeakin heikkeneminen. Liikunta ehkäisee monia sairauksia, parantaa elämänlaatua ja piristää mieltä haasteellisinakin aikoina. Erityisen hyvää mielen hyvinvoinnin kannalta on liikkuminen ulkona luonnossa, yhdessä toisten kanssa. Lue kampanjasta lisää täältä.

Lisätietoa EKL:n liikunnan haastekampanjasta antaa Marja Raitoharju, p. 040 4506565.

Tarkemmat osallistumisohjeet ja liikuntakortit löytyvät kotisivuiltamme sekä Eläkkeensaaja -lehden numerosta 1/2021.

Kaipaatko digitukea?

Verkosta virtaa -toiminnan vapaaehtoiset etäopastajat ovat täällä sinua varten!

Jos kaipaat neuvoa digiongelmiisi, voit varata itsellesi etäopastusajan puhelimitse tai suoraan opastajiltamme sähköpostitse. Löydät opastajien yhteystiedot vierailemalla osoitteessa: www.verkostavirtaa.fi/opastuspaikat

Puhelimitse aikoja voi varata järjestösuunnittelija Juha Viitaselta 050 408 3376 tai Joonas Rentolalta 050 441 2275

 

Järjestöjen sosiaaliturvaopas 2021 on julkaistu

Sosiaaliturvaopas on päivitetty. Se on luettavissa osoitteessa www.sosiaaliturvaopas.fi. Verkkosivuille on koottu laajasti tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sekä ikääntyneiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista. Oppaan tavoitteena on tarjota yhdestä paikasta selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvan kiemuroista.

Oppaasta hyötyvät kaikki asiasta kiinnostuneet, ja se on sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden käytettävissä. Tavoitteena on sosiaaliturvan tunnetuksi tekeminen ja käytön helpottaminen. Lähteinä on käytetty julkisia asiakirjoja sekä asiantuntijatietoa.

Opas on laadittu 19 järjestön yhteistyöryhmässä, jossa EKL on ollut mukana.

Otamme mielellämme vastaan palautetta. #sosiaaliturvaopas

Lisätietoja:
Työryhmän puheenjohtaja
Olga Haapa-aho, olga.haapa-aho@ibd.fi