Matkat 2023

Pöhkömatka 16.03.2023.

 

  Aurinkoinen maaliskuun päivä, pysäkeillä jännittynyttä odotusta, ettäJommi saapuu ja kokoaa odottelijat bussiin. Kaikki olivat ajoissa paikalla arvioitujen aikataulujen mukaisesti. Bussissa alkoiki välittömästi vilkas puheen sorina ja arvailu matkakohteesta. Matka suuntautui ensin kohti Veikkolaa ja sieltä Turunväylälle kunnes poikettiin kakkos tielle ja matka jatkui kohti Poria. No, ihan sinne saakka ei toki menty, vaan käännyttiin Letkun kohdalta kohti Eerikkilän urheiluopistoa. Mutta eipä poikettu sinnekään, vaan jatkettiin matkaa mutkaista Hämeen härkätietä kohti Lounais-Hämeen Pirttiä, joka olikin sitten lopullinen kohde. Pirtillä nautittiin maittava Hakkapeliitta menu, jonka ohessa kuultiin paikallisen viulistin esittämiä kappaleita 1600 –luvun ajoilta, mukana toki tuoreempiakin kipaleita. Ruokailun välissä opas kertoili alueelta värvättyjen Hakkapeliittojen vaiheista 30 –vuotisessa sodassa ja sieltä elävänä selvinneistä sotilaista.

  Näin aika kuluikin mukavasti ja noin 2-3 tunnin kuluttua lähdettiin kohti kotia. Paluumatkalla tehtiin vielä koukkaus Tammelan kirkolla, jossa on Hakkapeliittojen muistomerkki. Kotimatka sujuikin sitten mainiosti ja tyytyväisinä matkaajat poistuivat kotipysäkeillään bussista noi klo 18 tienoilla.

Sydänloma Rajaniemessä 08.-13.05.2023

 

  Kauniin kevätsään vallitessa Jommin auton nokka suuntautui jälleen kerran kohti Rajaniemen lomakeskusta. Riihimäen ABC:llä pysähdyttiin juomaan aamukahvit, jonka jälkeen ajeltiin yhtä kyytiä Rajaniemeen. Majoittumisen jälkeen oli maittava keittolounas ja lounaan jälkeen tutustumistilaisuus Aijan ja Jukan joholla. Meitä espoonlahtelaisia oli 19 henke ja muualta ympäri Suomea tulleita lähes saman verran. 

  Jatkuvasti lämpenevän kevään myötä viikko Rajaniemessä kului varsin nopeasti erilaisten toimintojen ja kisailujen merkeissä. Myös kiertoajelu Virtain ympäristössä ja keskustassa, sekä Killinkosken nauhatehtaalla oli rattoisa. Ei myöskään pidä unohtaa Rajaniemen totuttua ruokailu kulttuuria, joka ei jätä ketään nälkäiseksi.

  Paluumatkalla varsin lämpimissä oloissa (ilmastointi ei oikein toiminut) ajeltiin sitten kotiin päin ja poikettiin Akaan ABC:llä ja sen viressä olevalla pellava tehtaalla.

Kesäteatterimatka Karkkilaan

 

Kesälläkin tapahtuu! Karkkilan kesäteatterin musikaali Kotkan ruusu, esitykseen on varattu lippuja 40 kpl , hinta 24 €/hlö sisältäen väliaikatarjoilun kahvi/tee + pulla.

Aurinkoisen kesäpäivän saattelemana

matkaan lähdettiin tällä kertaa Reissu Leon bussilla, kun Jommilla oli toinen keikka. Pienen alkuhaparoinnin jälkeen matkaan päästiin ja se sujuikin nopeasti hyvän sään vallitessa. Bussi parkkeerattiin Karkkilan Teatterin edustalle ja siinä vaiheessa sitte alkoi pieni sadekuuro pelottelemaan. Se meni kuitenkin onneksi nopeasti ohi ja itse esityksen aikana oli todella mukava sää, katsomo kyllä oli katettu, mutta näyttelijät olivat paljaan taivaan alla. Itse näytös oli todella upea hyvien näyttelijöiden, jotka olivat myös erinomaisia laulajia, ansiosta. Esitys kertoi viipurilaisesta juutalaisnaisesta Roosasta, joka joutui perheen epäsuosioon naituaan ”vääräuskoisen” miehen. Liitto kuitenkin särkyi aikanaan ja Roosa joutui rahallisesti niin tiukoille, että hänen lapsensakin otettiin sosiaaliviraston toimesta huostaan. Roosa muutti sitten Kotkaan, jossa perusti parturi-kampaamon ja menestyi sillä kohtuu hyvin. Tuli kuitenkin sota, joka taas sekoitti pakan ja Roosankin elämän. Myöhemmin Roosan tytär, joka oli menestynyt valokuvamallina ja näyttelijänä tuli etsimään äitiään ja sai kuulla totuuden hylkäämisestään.

Esitys kesti väliaikoineen lähes kolme tuntia, mutta ei kyllä missään vaiheessa ollut pitkästyttävä, koska näyttelemisen lomaan oli sijoitettu teemaan sopivia vanhoja tuttuja lauluja taidokkaasti esitettyinä.

Paluumatka sitten sujui mutkattomasti ja kotiin päästiin ilman ylmääräisiä poikkeamisia.

 

Liitteet