Junamatka Viipuriin

Junamatka Viipuriin 16.-17.05.2018

Matkan hinta muodostuu seuraavista seikoista:

Junamatkat Allegrolla 2 lk:ssa Helsinki - Viipuri - Helsinki; Helsinki-Viipuri 07:20-09:41 ja Viipuri-Helsinki 16:35-18:57 (VR:n 5.2.2018 hinnasto)

Majoitus Victoria hotellissa kahden hengen huoneissa (1 hh lisämaksu 50 €), aamiainen ja hotellin rekisteröintimaksu ( hinnat ruplan kurssin 5.2.2018 mukaan), 155 €/hlö.

Viipurin linna ja museo retki, kesto 2 h 29€/hlö. Alvar Aallon kirjasto ja Viipurin Eremitaasin retki, kesto 2,5 h 38€/hlö. Retken hintaan sisältyy suomenkielinen opas, bussi ja sisäänpääsymaksut.

Kokonaishinta yllämainituille 222 €/hlö.

Ryhmäviisumi 75 €/hlö ja illallinen pyöreässä tornissa alkaen 15€/hlö.

Viisuminhankinta:

Ryhmäviisumia varten tulee toimittaa:

  • valokopio passista, jonka tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen
  • viisumianomuslomake huolellisesti täytettynä ja allekirjoitettuna
  • viimeisen 6 kuukauden aikana otettu passivalöokuva viisumin anojasta
  • todistus matkavakuutuksesta, jonka tulee olla voimassa koko matkan ajan

Papereiden tulee olla matkatoimistossa 20 päivää ennen lähtöpäivää.

Ilmoittautumiset puhelimitse tai sähköpostitse: p. 040 742 6073  tuomo.sievinen@gmail.com 31.3.2018 mennessä.

Matkakertomus Viipurin matkasta

Aamulla n. klo 7 kokoontui 14 hengen ryhmä Helsinginrautatieasemalle, josta siirrytiin klo 07.20 lähtevään Allegro junaan. Matka sujui leppoisissa merkeissä lippujen tarkastukseen asti, jolloin meille jaettiin passien tarkastuksen yhteydessä maahantulokortit täytettäviksi. Täyttäminen oli hiukan hankalaa, sillä kunnollisia ohjeita ei ollut ja lomakekin oli vieraskielinen ja varustettu niin pienillä täyttöruuduilla, että heilahtelevassa junassa ei täytöstä tahtonut tulla oikein mitään. Täyttö kuitenkin onnistui ja lopulta juna saapui Viipurin asemalle aikataulun mukaisesti.

Paikalliset muodollisuudet sitten olivat ennakko-odotusten mukaisesti varsin tarkat ja aikaa vievät, mutta kaikki sujui kuitenkin ilman hankaluuksia. Asemalta siirryttiin sitten bussikuljetuksella hotelli Victoriaan, jonne jätettiin matkalaukut ja jossa tavattiin myös paikallinen opas, jonka johdolla lähdettiin tutustumaan Viipurin linnaan. Siellä kierreltiin tutustumassa linnaan ja linnan oppaan toimesta varsin perinpohjaiseen selostukseen linnan eri vaiheista. Linnakierroksen jälkeen pieni kaupunkikierros yhden mukanaolijan syntymäkodin paikan kautta. Koti tosin oli jo purettu ja paikalle rakennettu uusi rakennus. Tämän jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppu iltapäivä vapaamuotoista ohjelmaa. Pyöreässä Tornissa nautittiin sitten illallinen ja illanviettoa jatkettiin hotellin yläterassilla kauniin ja lämpimän sään vallitessa.

Toisen päivän ohjelmassa vierailu Alvar Aallon suunnittelemassa Viipurin kirjastossa ja sieltä edelleen Viipurin Eremitaasin näyttelyyn. Molemmissa paikoissa erittäin mainiot esittelyt paikoista. Paluumatka sujui myös ilman ongelmia ja Takaisin Helsingin asemalla oltiin n. klo 19.